Even voorstellen: Project Deviation

13 juli 2017

Wij zijn Alex en Julia, 29 en 27 jaar oud. We zeggen beiden onze banen en huis op en verkopen onze meubels om onze grote droom te verwezenlijken. Een expeditie met doel. Een goed doel. "Life After Hodgkin". Een reis zonder einddatum, haast of verplichtingen die start in New York en via Vancouver naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika beweegt. Een reis die volgens sommigen als onmogelijk wordt beschouwd. Gelukkig hebben wij samen al wat gereisd, maar nog nooit hebben we een reis gemaakt die in de buurt komt van het reisplan dat wij nu hebben.

Project deviation

Doel van deze expeditie

In oktober 2010 is er bij Alex Hodgkin geconstateerd. Inmiddels (september 2011) is Alex schoonverklaard maar de ziekte, de behandeling en nazorg heeft zowel Alex als Julia ‘getekend’, veranderd, maar ook verblijd. Daarbij heeft de ziekte en de mogelijke late effecten van behandeling ons vijf jaar na diagnose het besef gegeven dat wat je belangrijk vindt, niet moet uitstellen: reizen, genieten, helpen, verbeteren en teruggeven waar mogelijk!

Project Deviation Alex

In september 2017 – de nationale awareness maand voor lymfeklierkanker – zullen wij een expeditie starten door met onze Toyota Landcruiser vanaf New York via Vancouver naar Ushuaia te rijden, het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, ook wel bekend als ‘the end of the world’. Tijdens deze expeditie willen wij zo veel mogelijk financiële steun, internationale aandacht en bewustzijn realiseren voor verder onderzoek naar de behandeling en nazorg van het Hodgkinlymfoom. Voor de vechters die nu vechten of voor hen die het gevecht nog moeten beginnen. Laten zien dat het gevecht het altijd waard is.

De doelstelling van het BETER-project is in lijn met die van onze expeditie: het verbeteren van de informatievoorziening en de zorg rondom de late effecten na de behandeling van hodgkinlymfoom. Daarom gaat van elke gedoneerde euro 40% naar project BETER en 60% naar het dieselverbruik en onderhoud van onze Landcruiser.

Samenwerking

Tijdens onze expeditie zullen wij regelmatig updates publiceren over onze reis, de bevindingen en verhalen van overzeese Hodgkin-overlevers. Daarnaast zullen we door middel van social media, blogs en foto- en videografie de lezers en volgers informeren en overtuigen van het belang van goed onderzoek, nazorg maar ook een juiste manier van leven, eten, bewegen en het onderhouden van een positieve kijk op het leven waar tegenslagen bij horen.

Volg ons

Interesse in het project of benieuwd naar meer informatie? Volg ons via:
www.instagram.com/project.deviation
www.facebook.com/lifeafterhodgkin